Top
 

MVO

Efficiëntie vs. milieuvriendelijkheid: De grootste uitdaging van onze tijd?
mvo_content

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kalshoven Specialiteiten is zicht bewust van de verantwoordelijkheden die de industrie heeft tegenover het milieu en toekomstige generaties. Dit vraagt om een innoverende mind-set en de wil om hier bewust in te investeren.

 

Vandaag de dag zijn er oneindig veel mogelijkheden om productie en de processen hiervan milieuvriendelijker of efficiënter in te richten. De grootste uitdaging hierin is een perfecte balans te vinden tussen beide, dit met als doel het zo min mogelijk belasten van het milieu. Dit doet Kalshoven Specialiteiten door de volgende onderdelen onder de loep te nemen:

Gezondheid

– Waar het mogelijk is passen wij zout reductie toe in onze producten.

E-nummers zijn niet per definitie slecht voor je, dit is een misopvatting die onder veel consumenten heerst. Wel proberen wij bij Kalshoven Specialiteiten enkel en alleen e-nummers te gebruiken die direct relevant zijn voor het product en die niet ter discussie staan.

– Wij zijn momenteel hard op weg om alleen natuurlijke smaakversterkers te gebruiken in onze producten. (Denk hierbij aan zeezout, laurier, knoflook etc.)

– Onze producten zijn vrij van gluten.

Kwaliteit

– Wij zijn FSSC22000 gecertificeerd

– Wij hebben een EG certificering

– Onze producten worden microbiologisch getest door de volgende twee bedrijven: Eurofins KBBL/Microcare

Duurzaamheid

– DON

Midden in het Groene Hart liggen de Nieuwkoopse Plassen, één van de belangrijkste laagveenmoerassen van Nederland en Europa. Dit gebied is een groene oase voor mens en dier. Om hier aan mee te werken dit zo te houden, is de commerciële club Nieuwkoop het project D.O.N. gestart. D.O.N. staat voor Duurzaam Ondernemen Nieuwkoop. Met als uitgangspunten People, Planet, Profit.

 

Met echt op steenworp afstand  het natuurgebied Ruygeborg, onderdeel van de Nieuwkoopse plassen, en als geboren en getogen Nieuwkopers hadden wij van Kalshoven Specialiteiten ook zeker oren hier naar en behoorde tot de eerste zes van de uiteindelijke 30 deelnemende bedrijven. Deze verdeeld over 3 bedrijven terreinen gelegen in de gemeente Nieuwkoop.

De concrete doelstellingen zijn:

  • Reduceren van CO2 uitstoot
  • Verbeteren van leef/werkomgeving

Daarnaast zoekend naar nog meer verbeteringen en lettend op innovaties. Alternatieve energiebronnen als zonne-energie, meer groen op bedrijf/industrie terreinen en zelf bewust maken van bedrijven op gebieden als verpakking en transport.

 

– Afvalscheiding

Kalshoven Specialiteiten besteedt extra aandacht aan het scheiden van afval. Denk hierbij aan:

  • Glas
  • Plastic afval
  • Papier
  • Cat. 3 materiaal
  • Oude toners
  • Klein chemisch afval
  • Oude elektrische apparaten

 

Lange houdbaarheid/minder voedselverspilling

Normaal gezien heeft vers vlees een korte houdbaarheid. Door vlees voor te garen verlengen wij de houdbaarheid van de producten zonder dat er onnodige conserveringsmiddelen toegevoegd worden. Hierdoor proberen wij de voedselverspilling te verminderen.

 

– Transport via derde

Zo’n 90% van de producten die wij uitleveren gaan via een externe transporteur. Deze transporteur komt standaard iedere dag overal in Nederland. Hierdoor minimaliseren wij de uitstoot voor ons transport.